Menu
NL
NL

FAQ Houblonesse

Wij brengen Houblonesse tot bij jou

Retail:

Je kunt alle Houblonesse streekproducten kopen in diverse speciaalzaken verdeeld over heel Vlaanderen. Bekijk gerust onze landskaart om een verkooppunt in jouw buurt te vinden.

Geen winkel in de buurt? Helemaal geen probleem! Je kan Houblonesse ook eenvoudig via onze webshop bestellen

Horeca:

Zin in een wafeltje bij de koffie of een ‘dreupel’ Jenever? Hier vind je zeker een gezellige tearoom of bar waar je één van onze sterke dranken of confiserie kan degusteren

B2B-commerce? Met plezier! We zijn voortdurend op zoek naar believers van ons circulaire verhaal én fans van onze streekproducten op basis van hopscheuten. Neem contact met ons op en we’ll be in touch soon!

Heb je een specifieke vraag voor ons? Shoot! Maatwerk zit in ons DNA, samen vinden we dé oplossing voor jouw specifieke vragen en wensen.

Over het Houblonesse gamma

Houblonesse, dat is maatwerk. Je kan onze ambachtelijke confiserie niet vergelijken met het aanbod van een industriële koekjesfabrikant. Handwerk, van op het hoppeveld bij het oogsten van de hopscheuten, tot het bakken van de karamelwafeltjes, tot het afwerken en verpakken van splettertjes en jeneverflessen. En dat door mensen die met deze activiteiten de kans krijgen hun talenten te ontplooien.

Houblonesse, dat is ambacht in de puurste vorm. Confiserie wordt met de hand gebakken, flessen en bokaaltjes worden handmatig geëtiketteerd en afgewerkt. Een kleine afwijking op kleur of vorm representeert net de charme van onze producten

Houblonesse is een eigen merk van maatwerkbedrijf Sowepo vzw uit Poperinge.

Wij maken je het leven graag makkelijk. Samen met Hannah Van Ongevalle hebben wij 10 -al zeggen we het zelf – super lekkere cocktails voor je samengesteld. Samen maken we van jou in no time ’s werelds best bartender 😉

Nee! Bij ons zal je geen E-nummers vinden op de ingrediëntenlijst van onze confiserie, net zoals het ambachtelijke producten betaamt. Dit heeft natuurlijk wel een impact op de houdbaarheid van onze streekproducten. Maar we verzekeren je één ding: onze streekproducten zijn ZO lekker dat je ze al lang voor einde houdbaarheid verorberd zal hebben 😊

Dranken:

Onze sterke dranken (Hopscheutenjenever en Joie de Houblonesse) zijn door hun hoge alcoholgehalte onbeperkt houdbaar.

De kant-en-klare-koffies hebben een houdbaarheid van 24 maand ongeopend. Na opening kan je deze nog 6 maand bewaren op een koele temperatuur.

Advocaat Is 24 maand houdbaar na productiedatum. Deze bewaar je na opening ook best in de koelkast.

Confiserie:

In onze karamelwafeltjes en splettertjes zal je geen E-nummers terugvinden. Ze zijn vervaardigd zonder bewaarmiddelen die houdbaarheid verlengen. Daarom zijn ze maximaal 30 dagen houdbaar na productiedatum.

Karamelsaus heeft een houdbaarheid van 6 maand na productiedatum.

Onze sterke dranken zijn verpakt in prachtige stenen kruiken met een afsluitbare kurk. Je kan ze een dankbaar tweede leven schenken als stijlvol vaasje of als tafeldecoratie. Glaswerk is eindeloos recycleerbaar. Je lege bokaaltje advocaat kan dus zonder problemen via de glasbol gerecycleerd worden, of dienen als bewaarpot in je keuken. De plastic zakjes waarin splettertjes en wafeltjes zijn verpakt, sorteer je bij PDM. Omdoosjes bij het papier en karton. Zo maken we samen de afvalberg een beetje kleiner

Bestellen en verzenden

Wij beleveren uitsluitend adressen in België.

Producten kunnen ook worden afgehaald in Sowepo vzw, Nederlandlaan 4, 8970 Poperinge 

Elke online bestelling geplaatst op maandag tot en met donderdag wordt dezelfde dag of volgende werkdag verwerkt en verstuurd.

Bestellingen op vrijdag worden pas na het weekend verstuurd.

Uitzonderingen hierop zijn wettelijke feestdagen én collectief verlof (dit wordt steeds aangekondigd via onze website)

Houblonesse werkt met verzendpartner Bpost.

Voor bestellingen onder de 150 euro betaal je 8 euro verzendkosten. Bestellingen vanaf 150 euro worden gratis tot bij jou thuis geleverd.

Wil je je bestelling terugzenden?

Dat zou wel heel erg jammer zijn… Maar vanzelfsprekend mag je je beroepen op het recht om binnen de 14 dagen na levering je bestelde producten naar ons terug te sturen: Sowepo vzw, Vlaanderenlaan 25-27, 8970 Poperinge. Het is belangrijk om in dit geval een mailtje te sturen naar orders@houblonesse.be, zodat we op de hoogte zijn van je retourzending. We bezorgen je een herroepingsformulier waarmee je de producten kan terugsturen. Opgelet! De verzegeling van de producten mag niet verbroken zijn bij een retour. Dit geldt zowel voor flessen, doosjes en bokalen. Retourzending is steeds op kosten van de consument.

Is je bestelling beschadigd?

Stuur een mailtje naar orders@houblonesse.be en dan kijken we dit onmiddellijk na. Voeg bij je mailtje een foto van de beschadiging toe en vermeld daarbij het LOT-nummer die je onderaan op elk product zal zien (klevertje of stempel onderaan onze producten)

Heb je een ander probleem of ‘klacht’?

Dat vinden we echt niet leuk voor jou als consument. Stuur ons daarom snel een mail naar orders@houblonesse.be en dan kijken we heel snel na hoe we jouw probleem kunnen oplossen!

Vond je geen antwoord op jouw vraag?

Vond je geen antwoord op jouw vraag? Stuur ze ons via info@houblonesse.be en we beantwoorden ze zo snel mogelijk.

Home
Home

𝐄𝐧𝐣𝐨𝐲 𝐲𝐨𝐮𝐫 𝐬𝐮𝐦𝐦𝐞𝐫! 🌴

webshop gesloten van 20/07 tot 12/08

Van 20 juli tot 11 augustus genieten al onze medewerkers van een welverdiende zomercongé, olé olé! 🏖

Webshopbestellingen worden opnieuw verstuurd vanaf 12 augustus.

Benieuwd waar je onze streekproducten kan proeven tijdens ons verlof?
Of waar je nog een last minute cadeautje kan kopen? 

Check dan even onze:

Welkom bij Houblonesse

Deze site bevat enkele alcoholische producten. U moet 18 jaar of ouder zijn om alcohol aan te kopen in België.

×