De smaak van samenzijn

Onze Houblonesseproducten zijn zoveel meer dan unieke smaakcombinaties. Het zijn geluksbrengers in de letterlijke betekenis van het woord: ze brengen een glimlach op ieders gezicht en nodigen uit tot samenzijn, plezier en nostalgie. Van de typisch West-Vlaamse ‘koffie met een dreupel’, tot de met de hand gebakken wafeltjes in ouderwetse wafelijzers: Houblonesse brengt de authentieke smaak van gedeeld plezier en dat proef je in elke slok en elke hap.

Die unieke smaakcombinaties blijven ons trouwens ook verrassen. Zo wisten enkele horecapartners ons te verklappen dat de Houblonesse karamelsaus – die je doorgaans verwacht in combinatie met zoetigheden zoals ijs of een pannenkoek – een sublieme smaakbeleving garanderen als dipsaus voor… oude kazen. Verrassend, toch?

Persoonlijke verwennerij, een cadeau recht uit het hart voor vrienden of familie, of een smakelijke incentive voor je medewerkers? Met hun fraaie verpakkingen en originele smaken, zijn al onze Houblonesse-producten net zo leuk om te geven als om te krijgen.

Wil jij ook iemand verrassen met een Houblonessepakket?

Contacteer ons voor een voorstel op maat.

Culinair circulair

Van een reststof een volwaardig product maken, dat is de uitdaging die we met Houblonesse hebben waargemaakt. En dat is de essentie van circulaire economie. Dat hopscheuten centraal zouden staan in ons productassortiment lag voor de hand. Poperinge is tenslotte de hoofdstad van de hoppe. De hopscheuten worden hier ook wel het witte goud genoemd en zijn een ware delicatesse.

Bij het verwerken van hopscheuten voor culinaire doeleinden gaat echter zoveel kostbare grondstof verloren. Stengels van hopscheuten (die net de meeste smaak blijken te geven) werden steeds weggegooid, omdat hun vezelige structuur onbruikbaar bleek voor voedseldoeleinden. En dat vonden wij jammer.

Eenmaal we de code kraakten om met deze stengels aan de slag te gaan, stond niets het verwerken van deze voormalige reststof in een nieuw volwaardig culinair product nog in de weg. Zo werden we meer dan tien jaar geleden al pioniers van de circulaire economie. En daar zijn we best trots op!

Afgezien van het feit dat circulaire economie centraal staat bij Houblonesse, beantwoorden onze producten ook aan de waarden van de korte keten. De reststof van een streekgebonden grondstof wordt hier ter plaatse verwerkt tot een nieuw streekproduct dat wederom in de streek wordt verkocht. En daarmee gooien we tot ver buiten onze landsgrenzen hoge ogen!

Meer weten over hoe wij maatschappelijk ondernemen?

Van foodpairing tot foodsavers

Onze Houblonesse producten zijn op en top artisanaal. Maar achter dat ambachtelijke vakmanschap schuilt ook heel wat innovatieve knowhow. Het breken van de vezels van de hopscheuten was namelijk dé sleutel tot het latere succes van Houblonesse.

Van zodra we wisten hoe deze vezels verwerkt konden worden in producten, startte de zoektocht naar de juiste smaakcombinaties.

Samen met de organisatie Foodpairing, konden we moleculair vastleggen welke voedingsstoffen of -middelen de hopscheutensmaak versterken. De resultaten van dat onderzoek – alcohol, koffie, vetten (kazen), karamel – lopen vandaag nog steeds als een rode draad door ons productassortiment.

En zo werden we niet alleen foodpairing ambassadeurs, we werden ook foodsavers avant la lettre: een voormalig restproduct – het vezelige gedeelte van de hopscheuten – kreeg een nieuwe, duurzame invulling.

Welkom bij Houblonesse

Deze site bevat enkele alcoholische producten. U moet 18 jaar of ouder zijn om alcohol aan te kopen in België.

×