Nieuw: Piconesse!

PERSBERICHT – Houblonesse brengt de Beste Picon van Poperinge op de markt

Kruis alvast 16 september aan in je agenda voor een exclusieve Piconesse tasting en pre-sale

Houblonesse, dat is hét streekproductenmerk van maatwerkbedrijf Sowepo vzw uit Poperinge. In hun assortiment: dranken en ambachtelijke confiserie op basis van hopscheuten. Ambachtelijk, circulair én sociaal. Na vijftien jaar is Houblonesse een meer dan gevestigde waarde in de Westhoek én daarbuiten geworden. Want de titel van de “Beste Jenever van de wereld”, die stond vorig jaar nog op het palmares van de hopscheutenjenever van Houblonesse.

Vakjuryprijs voor Beste Picon van Poperinge

Dat het maatwerkbedrijf Sowepo vzw van wanten weet als het gaat over sterke dranken, dat bewezen ze nogmaals in september 2022. Exact één jaar geleden organiseerde Stad Poperinge voor de eerste keer het “Feest van Reuzen en Picon”. Daarbij kon elke piconbrouwer uit de regio zijn of haar zelf gebrouwen picon laten proeven door het grote publiek. Was het nu toeval of niet dat men met Houblonesse al eventjes met de gedachte speelden om een picon vin blanc – Houblonesse style op de markt te brengen? In elk geval schreef maatwerkbedrijf Sowepo zich in, bedacht men een toepasselijke naam die “Piconesse” luidde en deden ze mee…
Wat toen gebeurde, konden we niet voor mogelijk houden. Piconesse werd meteen verkozen tot “Beste picon van Poperinge” door de vakjury. (uit 68 deelnemende picons) Op snelheid gepakt zijn, zeggen ze dan.” aldus Danny Baert, financieel directeur in Sowepo én het creatieve brein – lees receptenmaker – achter Piconesse.

4/09/2022 – prijsuitreiking Beste Picon van Poperinge

Stad Poperinge, grondlegger van Piconesse

Danny vervolgt: “Omdat we als kleine vzw nooit overhaast beslissingen nemen, maakten we een eerste echte ‘proefbatch’ van Piconesse voor Lekker Westhoeks in 2022. Dat Piconesse in de smaak viel, werd nogmaals bevestigd. Voor Sowepo was dit het startsein om nu echt wel werk te maken van een nieuwe Houblonesse telg… Eerst speelden we nog met het idee om een ‘light’ versie te maken met een lager alcoholpercentage, maar finaal werd beslist om toch voor de originele – lees straffe versie van 19° – te gaan, vol van smaak. Het verschil met een andere picon wordt gemaakt door de ingrediënten van topkwaliteit aan te vullen met onze eigen Joie op basis van hopscheuten. In iedere fles Piconesse zit dan ook het equivalent van 10 gram hopscheuten verwerkt. Een uniek product zonder weerga!”

Exact één jaar na het Feest van Reuzen en Picon, is Piconesse marktklaar. De eerste 2 flessen werden alvast aan burgemeester Christof Dejaegher en eerste schepen en Vlaams volksvertegenwoordiger Loes Vandromme overhandigd. Stad Poperinge gaf immers met het “Feest van Reuzen en Picon” het laatste duwtje in de rug voor de lancering van Piconesse.

Burgemeester Christof Dejaegher vatte het als volgt samen: “Het doet ons als stad Poperinge deugd dat we met dit event de inspiratiebron geweest zijn om Piconesse op de markt te brengen. Zo kan iedereen genieten van deze kwalitatieve aperitief. Het is trouwens een leuk streekproduct om cadeau te doen of om te krijgen. De vermelding van stad Poperinge op het etiket is ook voor ons mooi meegenomen.”
Schepen Loes Vandromme vervolgt: “In Poperinge, als hoofdstad van het goede leven, klinken we graag met een goed gevuld glas samen met familie en vrienden. Als dat glas dan nog gevuld is met een streekproduct, dan smaakt dan nog zoveel beter. We zijn blij dat Piconesse het rijtje lekkers mag vervullen.”

Burgemeester Christof Dejaegher en Schepen Loes Vandromme krijgen de eerste Piconesse flessen overhandigd van Danny Baert en Marino Naeye

Proeven, kopen of verdelen?

Marino Naeye, site manager van Sowepo vzw vertelt: “September staat in Poperinge gekend als dé hoppemaand bij uitstek, met de Hoppefeesten van Poperinge als ultieme slotevenement. Je kan de Piconesse van Houblonesse kopen bij één van onze exclusieve verdelers”.

  • AD Delhaize Poperinge | Ieperseweg 10 12 14 – Poperinge
  • Brewery shop St. Bernardus | Trappistenweg 23 – Watou
  • Dranken Tommelin | Dikkebusseweg 308 – Ieper
  • Goeste Boetiek | Grote Markt 19 – Poperinge
  • Supermarkt De Rynck | Gasthuisstraat 1 – Poperinge

Of shop online op onze webshop via deze link. Afhalen in Sowepo of levering bij jouw thuis is voorzien vanaf 18 september.
Voor B2B-mogelijkheden graag mailen naar: info@houblonesse.be

EXCLUSIEVE PICONESSE TASTING MET VERRASSENDE PRESALE

Wil je als eerste kennismaken met Piconesse én meteen in primeur een fles meenemen naar huis? Dat kan! Op zaterdagochtend 16 september tussen 10 en 12 uur, heb je exclusief de kans om Piconesse te proeven én te kopen. Bovendien worden de eerste 100 flessen vergezeld van een gratis Houblonesse product. ’t Is voor de rappe…
Wanneer?
Zaterdag 16 september tussen 10-12u
Waar?
Sowepo vzw – vestiging Nederlandlaan 4 (doodlopende zijstraat van de Tsjechiëlaan)

deel dit bericht

Welkom bij Houblonesse

Deze site bevat enkele alcoholische producten. U moet 18 jaar of ouder zijn om alcohol aan te kopen in België.

×