0
  menu

Ons verhaal

Houblonesse, de subtiele smaak van hopscheuten
verwerkt in edele en eerlijke streekproducten

Houblonesse, een edel streekproduct
Houblonesse, een edel streekproduct

Wanneer de subtiele smaken van de hopscheuten samenkomen met andere natuurlijke aroma’s, ontstaat een edel huwelijk dat elke fijnproever bekoort. ‘Houblon’ en ‘duchesse’ versmelten samen tot Houblonesse, een exclusief en ambachtelijk merk dat de hopscheuten tot de adelstand verheft.

Nieuw item
Het witte goud van Poperinge

Hop is alomtegenwoordig in de streek rond Poperinge. En wie hop zegt, denkt meteen aan bier. Maar hop kent intussen veel meer toepassingen. De hopscheuten – de jonge uitlopers van de hopplanten die in het voorjaar geoogst worden – zijn een ware delicatesse. Gegeerd door topchefs en fijnproevers, worden ze het ‘witte goud’ genoemd. De hopscheuten worden met de hand en heel veel zorg geplukt. Een arbeidsintensief en tijdrovend werk dat er een kostbaar en exclusief product van maakt.

Nieuw item
Zeg niet zomaar hop tegen hopscheuten

Velen denken (onterecht!) dat hopscheuten een bittere smaak zouden hebben. Dat misverstand komt doordat de scheuten verward worden met de hopbloemen. Die laatste worden verwerkt in bier en zorgen voor de bittere smaak. Hopscheuten zijn de jonge uitlopers van de hopplanten en hebben een verfijnde, heel subtiele, aardse smaak. En die vind je terug in de producten van het Houblonesse-assortiment.

Knowhow meets savoir-vivre
Knowhow meets savoir-vivre

In een regio die gekend is voor zijn Bourgondische levensstijl, liggen de lekkernijen voor het rapen. Maar hoe weet je welke smaakcombinaties een voltreffer zullen zijn? In samenwerking met kennisinstellingen als de hogeschool VIVES en het Brugse FOODPAIRING, ging Houblonesse op zoek naar aroma’s die de subtiele smaak van de hopscheuten versterken.

Uit deze zoektocht kwamen koffie, alcohol, karamel, vetten (bijv. kazen) en chocolade als smaakversterkers naar voren. Die smaken komen dan ook terug in het Houblonesse-assortiment, waarin het exclusieve karakter en het intensieve handwerk van de hopscheutenteelt helemaal tot hun recht komen.

Nieuw item

KOFFIE

Nieuw item

ALCOHOL

Nieuw item

KARAMEL

Nieuw item

KAZEN

Nieuw item

CHOCOLADE

Blijf op de hoogte van promoties en nieuwe producten