0
  menu

Dranken

Hopscheutenjenever 200 ML

Onze Houblonesse hopscheutenjenever werd in 2020 bekroond met een zilveren medaille op de London Spirits Competition, dé ultieme erkenning in de internationale drankenindustrie!

Het verhaal achter deze bijzondere jenever?

Je kan de mens uit Poperinge halen, maar je kan Poperinge niet uit de mens halen. Dat is het verhaal achter de Houblonesse jenever. Toen ex-Poperingenaar Mieke De Backer over de Houblonesse hopscheutenconfituur hoorde, rijpte meteen het idee van een eigen drankje op basis van hopscheuten. Samen met haar man Jan ontwikkelde ze in hun huisbrouwerij ’t Nieuwhuys de Houblonesse jenever, een klassieker uit de Lage Landen met Poperingse toets. De Houblonesse jenever wordt ambachtelijk gestookt en heeft en alcoholgehalte van 35%. Naast de traditionele kruiden worden tijdens het distilleren ook hopscheuten toegevoegd. Deze jenever onderscheidt zich door de echte, natuurlijke geur van hopscheuten ... en zijn uitgesproken milde smaak.

PRODUCTINFO

Stenen kruik van 200 ml, 35% vol.

€ 11,90 Incl. BTW
Kopen
J&T

Recept

J&T

  • Apero Type
  • 3 minuten Bereidingstijd
  • Makkelijk Moeilijkheidsgraad

Bereiding

Iedereen kent ongetwijfeld wel de populaire gin-tonic. Maar wist je dat gin eigenlijk een afgeleide vorm is van de pure jenever? Neem de proef op de som met deze J&T en ervaar onmiddelijk een wereld van verschil! 

5 cl Houblonesse hopscheutenjenever
Indian tonic - klassiek of Aromatic tonic - kruidig of Gingerale- verassend 
ijs

Vul je glas met ijs.
~
Voeg 5cl Houblonesse hopscheutenjenever toe.
~
Optoppen met tonic naar keuze.
~
Werk af met schijfje sinaasappel en limoen.

Hops Mule

Recept

Hops Mule

  • Apero Type
  • 5 minuten Bereidingstijd
  • Gemiddeld Moeilijkheidsgraad

Bereiding

Houblon Collins, maar net een tikkeltje anders, dat is de "Hops Mule". Samen met gingerbeer en vers limoensap, creëer je een verfrissende cocktail om vingers bij af te likken!

5cl Houblonesse hopscheutenjenever
2cl vers limoensap
1cl suikersiroop
Fever Tree Gingerbeer
ijs

Vul je glas met ijs.
~
Doe alle ingrediënten in je glas.
~
Optoppen met Fever Tree Gingerbeer.
~
Werk af met een limoentje.

Hops Negroni

Recept

Hops Negroni

  • Apero Type
  • 5 minuten Bereidingstijd
  • Gemiddeld Moeilijkheidsgraad

Bereiding

Hops Negroni, dat is een super lekkere cocktail, op basis van onze enige echte Houblonesse hopscheutenjenever, maar met een vleugje bitzoete kruidensmaak afkomstig door de vermouth en Campari.

3cl Houblonesse hopscheutenjenever
3cl Campari
3cl rode vermouth
ijs

Vul je glas met ijs.
~
Doe alle ingrediënten in je glas.
~
Roer met een barlepel de ingrediënten samen.
~
Werk af met een schijfje sinaasappel.

Houblon Collins

Recept

Houblon Collins

  • Apero Type
  • 5 minuten Bereidingstijd
  • Gemiddeld Moeilijkheidsgraad

Bereiding

Onze J&T, maar net een tikkeltje anders: dat is onze Houblon Collins: het verse citroensap geeft een extra smaakboost aan deze cocktail. De moeite waard om uit te proberen!

5cl Houblonesse hopscheutenjenever
3cl vers citroensap
2cl suikersiroop
Fever Tree Tonic
ijs

Vul je glas met ijs.
~
Doe alle ingrediënten in je glas.
~
Optoppen met Fever Tree Tonic.
~
Werk af met een limoentje.

Café Houblon

Recept

Café Houblon

  • Apero Type
  • 5 minuten Bereidingstijd
  • Gemiddeld Moeilijkheidsgraad

Bereiding

Ben je een durver en mag het wel eens iets anders zijn? Dan is onze "Café Houblon" helemaal jouw ding! Deze cocktail op basis van Houblonesse hopscheutenJenever én Houblonesse jenever koffie is een echte smaakmaker! 

2cl Houblonesse hopscheutenjenever
1cl Houblonesse jenever koffie
1cl Joie De Houblonesse
2cl Rode vermouth
2cl Campari
ijs

Doe alle ingrediënten in een mixing glas en stir je cocktail gedurende 20 sec.
~
Strain je cocktail.
~
Werk af met zeste van sinaasappel.

Hoppepoppe

Recept

Hoppepoppe

  • Apero Type
  • 5 minuten Bereidingstijd
  • Gemiddeld Moeilijkheidsgraad

Bereiding

"Hoppepoppe", dat is een snoepje in een cocktailglas! De heerlijke combinatie van onze Houblonesse hopscheutenjenever met rood fruit, citroensap én violette likeur, een pareltje voor het oog...

5cl Houblonesse hopscheutenjenever
3cl vers citroensap
2cl suikersiroop
2cl frambozencoulis
2cl aardbeiencoulis
1cl violette likeur
ijs

Doe alle ingrediënten in een shaker en shake stevig gedurende 10 sec.
~
Strain je cocktail in een wijnglas. 
~
Werk af met rode vruchten.

Blijf op de hoogte van promoties en nieuwe producten